Online Borstkankersymposium 2021

Op 9 oktober vindt online de zevende editie plaats van het Borstkankersymposium.

Online editie vanuit je eigen stoel

9 oktober aanstaande vindt voor de zevende maal het (online) Borstkankersymposium plaats. De Stichting Jij Speelt de Hoofdrol organiseert jaarlijks een dag voor iedereen die geconfronteerd is met borstkanker. In verband met Covid19 wordt het symposium ook dit jaar weer digitaal verzorgd. Dit jaar is het centrale thema Borstkanker door de jaren heen. Met een focus op de patiënt zelf maar ook het gezin, de partner, de kinderen en het werk worden uitgebreid besproken. Het online congres is zeker niet alleen voor de Borstkankerpatiënt interessant maar voor alle patiënten die door kanker zijn geraakt.

Bekijk onze aankondiging

Borstkanker door de jaren heen

Het thema van dit jaar is bedoeld voor vrouwen en mannen in alle fases. Van de diagnose, tot herstel, tot wanneer je niet meer beter kunt worden. De sprekers – sommige zagen we in eerdere edities al een keer – zijn patiënten, verpleegkundig specialist, fysiotherapeut, partners en zelfs kind van een moeder die borstkanker heeft gehad. Allemaal doen ze mee om deze zevende editie weer tot een succes te maken zoals deelnemers van ons gewend zijn.

Het thema is Borstkanker door de jaren heen

Ook dit jaar weer een online variant met als titel 'Borstkanker door de jaren heen'.

Alle thema’s van de voorgaande jaren zes kaar komen terug in het programma. Dus je zou ook kunnen zeggen 'Borstkankersymposium' door de jaren heen. Want we zijn trots dat we met een paar enthousiste mensen al 7 jaar lang dit symposium organiseren. Omdat het helaas een online symposium is, kunnen we niet de hele dag vullen. Dat zou te veel en te zwaar zijn. Daarom hebben we gekozen voor een middagsymposium. Zo begonnen we ook in 2015 met het thema de Naakte Waarheid. Je kiest zelf welke sessies je wilt volgen. Meer dan 10 sprekers, (patiënten, fysiotherapeuten, andere zorgverleners, re-integratie specialisten) werken mee aan dit symposium. Het unieke van deze dag is dat (ex) patiënten, partners en andere geïnteresseerden kennis opdoen en praktische informatie krijgen van de mensen uit de praktijk. Vanuit je eigen huiskamer te volgen.

Symposium op de zaterdagmiddag

Hoe behoud ik grip op mijn leven als ik geconfronteerd wordt met kanker? Hoe doe ik dat met mijn werk, als ik de diagnose borstkanker heb gekregen? Hoe kan ik kiezen voor dingen die mij energie geven? Hou hou ik regie op mijn leven? Hoe en wat zeg ik tegen mijn kinderen? En hoe ziet je leven eruit met uitgezaaide kanker. Het bijzondere van deze dag is dat deze door patiënten wordt georganiseerd met medewerking van artsen, therapeuten, re-integratie specialisten en niet te vergeten de ervaringsdeskundige zelf.

Dit jaar gaan de virtuele deuren op 9 oktober a.s. om 12.45 uur open en wordt het symposium gestart om 13.00 uur. De dag duurt ongeveer tot 16.30 uur met tussentijds pauze en tijd voor de ontmoeting. Alle plenaire onderdelen worden opgenomen. Kunt u een deel niet bijwonen, dan ontvangt u later de link zodat u er nog eens rustig voor kan gaan zitten.

Wij hopen u te mogen verwelkomen. Hartelijke groet, Saskia, Ghislaine, Ed, Kadriye en Sabine