GEHOORD WORDEN

Het thema van 2018


6 oktober 2018 vindt de vierde editie plaats van het Borstkankersymposium georganiseerd door Stichting Jij Speelt de Hoofdrol. Dit jaar zijn we te gast op Landgoed Zonneheuvel in Doorn. Het symposium ‘Van patiënten voor patiënten’ staat in het teken van ‘Gehoord worden’. Gehoord worden als patiënt, als partner, als moeder, vader, als werknemer. Uit de evaluatie van 2017 bleek dat dit thema veelvuldig was ingevuld voor dit jaar.

Wie luistert er naar jou?

Gehoord worden door je zorgverleners is een vereiste om te kunnen beslissen over je behandeling.  Gehoord worden door je familie, je gezin maar ook op het werk, is belangrijk zodat je alles rustig op een rij kunt zetten. Samen stil staan bij wat belangrijk is in je leven en dat mee te nemen in gesprekken over behandel- en nazorgkeuzes. Bij borstkanker zijn er vaak veel keuzes en zo wordt het mogelijk dat de uiteindelijke beslissing zo goed mogelijk past bij jou, je voorkeuren, je leven. Dat geeft vertrouwen en grip!

Word jij gehoord?

Een op de zeven vrouwen krijgt te maken met borstkanker. Ook bij mannen komt deze vorm van kanker in toenemende mate voor. Steeds meer mensen overleven borstkanker en leven daarna lang(er) door. De mogelijke gevolgen van de behandeling van borstkanker op de lange termijn worden daardoor ook meer zichtbaar. Sommige klachten ontstaan al tijdens de behandeling, andere treden soms pas jaren na de behandeling op. Aan het begin van de mallemolen waar je in terecht komt na de diagnose borstkanker, is het heel belangrijk dat je het gevoel hebt, dat zorgverleners naar je luisteren. Maar ook jaren later wanneer je met late gevolgen te kampen hebt, wil je gehoord worden. Het Borstkankersymposium staat dit jaar in het teken van ‘Word jij gehoord’ en is voor iedereen die te maken heeft met borstkanker en de (late) gevolgen van de behandeling, patiënten, partners, naasten.

Tot 6 oktober 2018,


De Programmacommissie van het Borstkankersymposium