De specialisten met een stand


12: Pearson

Pearson is uitgever van de Cogmed Werkgeheugen Training. De Training is een wetenschappelijk bewezen methode die door het trainen van het werkgeheugen het concentratievermogen kan verbeteren. 'Cogmed' kan onder begeleiding van een coach toegepast worden en wordt ondermeer ingezet bij terugkeer naar werk.

3: IvHG

Het Instituut voor Hyperbare Geneeskunde is een medisch specialistische instelling met meerdere behandelcentra die zich heeft gespecialiseerd in hyperbare zuurstoftherapie.

Vooral patiënten met weefselschade door bestraling, complexe wonden en chronische botontsteking komen in aanmerking voor een behandeling met hyperbare zuurstof.

15: Stichting Ontboezeming

De stichting heeft als doel om mensen te laten inzien dat na een borstamputatie een lichaam met één borst (of zonder borsten) zonder losse prothese of borstreconstructie ook een keuzemogelijkheid is. Daarnaast heeft deze stichting als doel ervoor te zorgen dat de ééncupslingerie en -badkleding door de ziektekostenverzekeraars vergoed worden.

1: Van Beek Mode

Van Beek mode

is een familiebedrijf die een collectie damesmode aanbied in de maten 38 t/m 54 (soms 56). Ook voor lingerie, ondermode, nachtmode, beenmode en badkleding. Van beek verkoopt als medisch hulpmiddel de compressie-bh, en kan hierover uitgebreid informatie verstrekken.

6: Klaar met kanker

Klaar met kanker is opgericht door José Wienk die zelf in aanraking is gekomen met borstkanker en baarmoederhalskanker.

Na 1,5 jaar van operaties, bestralingen, chemokuren, is ze haar droom gaan volgen. De opleiding coachen met paarden en het starten met de praktijk 'Klaar met Kanker'. Met haar kennis, ervaring, en liefde voor mens en dier helpt zij anderen in hun eigen proces.

14: Borstkankervereniging

BVN is de patiëntenorganisatie voor iedereen die te maken heeft (gehad) met borstkanker en/of een erfelijke of familiaire aanleg voor borstkanker heeft. BVN streeft een optimale kwaliteit van zorg en een zo goed mogelijke kwaliteit van leven na.

BVN doet dit door goede, actuele informatie te geven en de belangen van borstkankerpatiënten te behartigen.

2: Bureau C&C

Bureau C&C is een voorzetting van voorheen Cancer & Career.

De missie van bureau C&C is om mensen met kanker of een andere ingrijpende ziekte weer veerkracht te geven, aan hun zijde te staan en samen met hen én de werkgever te kijken op welke manier zij weer effectief ingezet kunnen worden.

Het bureau maakt deel uit van de werkgroep Kanker en Arbeid

4: KMI

KMImammacare is een speciaalzaak in Nieuwegein tegenover het Antoniusziekenhuis.

Zij hebben een ruim assortiment aan lingerie en badkleding die geschikt is voor het dragen

van een borstprothese. KMI is gecertificeerd voor het adviseren en aanmeten van borstprotheses.

16: Stap.nu

Stap.nu is re-integratiespecialist en heeft in de afgelopen jaren kennis en ervaring opgebouwd met herstelbegeleiding, verzuimbegeleiding en re-integratie van mensen met kanker of een chronische ziekte. Met jarenlange ervaring bieden zij gevalideerde methodieken, interventies en een netwerk van oncologische professionals.

5: Kanker & Arbeid

De werkgroep, ontstaan vanuit Stichting Jij Speelt de Hoofdrol wil dat (ex) kankerpatiënten - door hun specifieke levenservaringen en krachtige motivatie om te blijven werken - gezien worden als waardevolle medewerkers. Zij willen ondermeer een positieve houding bij werkgevers, HR-managers en collega's creëeren ten opzichte van (ex)kankerpatiënten die re-integreren in het bedrijf. De werkgroep gaat samenwerkingsverbanden aan met relevante partijen zodat het thema kanker en arbeid de aandacht krijgt die het verdient en het normaal is dat (ex)kankerpatiënten deel blijven uitmaken van het arbeidsproces. 

11: OCA

OCA zoekt actief naar wegen om cliënten nóg beter de weg te wijzen naar een gezonde toekomst. We gaan hierbij uit van de mogelijkheden, niet van de beperkingen. Verandering en activiteit staan voorop. En hoe complex de problematiek ook is, met onze heldere, resultaatgerichte aanpak begeleiden we cliënten naar een toekomst waarin meedoen in de samenleving, eigen verantwoordelijkheid en zelfmanagement centraal staan.

5: Stichting Jij Speelt de Hoofdrol

De Stichting Jij Speelt de Hoofdrol organiseert jaarlijks het Borstkankersymposium van en voor (ex) Borstkankerpatiënten. Het Borstkankersymposium heeft een dag programma met diverse workshops en plenaire sessies. De (ex) patiënten komen hier om kennis te vergroten en met lotgenoten te verbinden. In het programma wordt samengewerkt met patiënt advocates (ervaringsdeskundigen) en (medisch) specialisten.

9:Breiboezem

Stichting BreiBoezem heeft als doel vrouwen die borstkanker hebben (gehad) en hierdoor één of beide borsten missen, gratis te voorzien van gebreide borstprothese. Deze gebreide borstprotheses zijn een goed alternatief voor siliconen borstprotheses. Ze zijn comfortabel (lichtgewicht en

ademend), wasbaar en voelen als ‘echt’ aan. Vrijwilligsters breien de borstprotheses van BreiBoezem.

7: Kasam

Wanneer kanker jou of jouw partner treft, is dat ingrijpend. Je wereld staat op zijn kop. Onzekerheid, angst, verdriet en boosheid zijn dan normale emoties. En dan zijn er ook nog de zorgen over de kinderen. Kanker heeft effect op alle gezinsleden en het schopt het normale leven in de war. Hoe vinden jullie als gezin dan samen de weg?
Kasam wil je graag ondersteunen. Dat doen ze door middel van een lotgenotenprogramma voor gezinnen en met individuele coaching voor ouders.

13: Meander da Vinci

In Meander Medisch Centrum delen we met elkaar de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan bij ons rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. De mensen van Meander bieden zorg aan de ruim 320.000 inwoners in de regio. Wij doen dat in afstemming en samenwerking met onder meer huisartsen, verpleeg- en verzorgingstehuizen en de zorgverzekeraars.

10: Up and Up

Als ervaringsdeskundige en gecertificeerd coach begeleid en coacht Jacqueline Eenens vrouwen die te maken hebben (gehad) met de diagnose borstkanker of een voorstadium daarvan. Coaching hoeft vaak niet meer te zijn dan een aantal goede gesprekken, maar dan wel met iemand die weet waar het over gaat, wat je doormaakt en die de tijd voor je neemt.

10: Gietman Coaching

Het krijgen van kanker of een andere ernstige ziekte is ingrijpend. Je kunt wel een steuntje in de rug gebruiken, een luisterend oor, iemand die meedenkt en meeleeft.

Ik wil je graag op een professionele manier ondersteunen door begeleiding op maat te bieden. Hoe dat gaat is mede afhankelijk van waar jij in het ziekteproces bent.

8: De hof van Kairos

De Hof van Kairos ligt in het coulisselandschap van Winterswijk. Een prachtig oud landschap met een omhullend karakter. Hof betekent omheinde tuin. Dat wil de Hof ook betekenen: een beschutte en welkome plek waar je om verschillende redenen een korte periode bent, tot verstilling komt, uit kunt ademen en inspiratie opdoet om vervolgens weer jouw weg te gaan. Een pleisterplaats voor de ziel, klooster van deze tijd, herberg van het hart.