BORSTKANKERSYMPOSIUM 2019

Toneelgroep Jij Speelt de Hoofdrol

14.00 - 14.25 uur

TIJDENS HET BORSTKANKERSYMPOSIUM PREMIERE VAN

TONEELGROEP JIJ SPEELT DE HOOFDROL

Plenaire zaal: 14.00 - 14.25 uur

'Bam'
De Diagnose
Weg al die mooie dromen
Nieuwe plannen maken
Steun van mijn lieve collega en vriendin
Hoe nu verder op mijn werk en met mijn partner
"

Zomaar wat kreten die van toepassing zijn op veel borstkankerpatiënten als ze stappen in de nieuwe wereld.

Dit jaar heeft Saskia Koopmans, voorzitter van de Stichting Jij Speelt de Hoofdrol de toneelgroep ‘Jij Speelt de Hoofdrol’ opgericht. De eerste uitvoering zal plaatsvinden direct na de pauze tijdens het Borstkankersymposium op 5 oktober.

De leden van de groep stellen zich graag kort aan u voor.Dorien van Lint is psychotherapeut bij Jeugd GZ en heeft ruime ervaring met Theatersport. "Toen Saskia mij vroeg, was ik meteen enthousiast om mee te doen met dit gezelschap".

Dennis van Benthem is verzorgende IG bij Coloriet en heeft net als Dorien veel ervaring met theatersport. Dennis zet zich heel graag in om met het gezelschap op te treden tijdens het Borstkankersymposium.

Ellen Zandink heeft jaren ervaring in de Theatersport. 'Van heel nabij heb ik meegemaakt hoeveel impact borstkanker heeft op mensen en hun omgeving. Daarom was ik direct enthousiast toen ik gevraagd werd mee te werken aan dit theaterstuk. We willen hiermee graag laten zien dat er een nieuwe wereld ontstaat met nieuwe waardes voor de (ex)patient zelf en ook voor de mensen in hun omgeving. Ik hoop dat mensen er positieve kracht uit kunnen halen om in hun nieuwe wereld te stappen.'

Saskia Koopmans is voorzitter van de Stichting Jij Speelt de Hoofdrol en heeft Dorien en Dennis ontmoet tijdens een opleiding voor trainingsacteur. Via Dorien heeft Ellen zich bij ons aangesloten. Tijdens de opleiding is het idee ontstaan om in een toneelstuk uit te beelden wat borstkanker allemaal kan betekenen voor de patiënt en haar naasten. We hebben daarvoor de toneelgroep opgericht en hopen dit in de toekomst verder uit te breiden.