Stichting VIPE

Standhouder op het Borstkankersymposium 2019


5 oktober 2019 vindt de vijfde editie plaats van het Borstkankersymposium georganiseerd door Stichting Jij Speelt de Hoofdrol. Dit jaar zijn we wederom te gast op Landgoed Zonneheuvel in Doorn. Het symposium ‘Van patiënten voor patiënten’ staat in het teken van ‘Stap in de Nieuwe Wereld’. Als standhouder mogen we dit jaar verwelkomen Stichting VIPE.

Voor Ieder Persoon Eigen

Stichting VIPE (Voor Ieder Persoon Eigen) verzamelt gebruikte pruiken, reinigt en modelleert deze èn brengt ze GRATIS terug in de maatschappij bij mensen die een pruik hard nodig hebben.

VIPE is ontstaan omdat er een behoefte is aan kwalitatief goede pruiken voor iedereen. Door gebruikte pruiken te reinigen (onze pruiken zijn gegarandeerd schoon volgens de RABC normen) en modelleren vervullen we deze behoefte.

Wij zitten in 'De gelukkig-maak-business'

Een goede pruik is duur, ziek zijn is duur, voor steeds meer mensen wordt de toegang tot een kwalitatief medisch hulpmiddel (wat een pruik is) steeds lastiger. Daarnaast kunnen mensen een emotioneel proces deels afsluiten door hun pruik, of dat van een geliefde, aan ons te doneren en daarmee weer iemand anders wat geluk te schenken.


Het werk van VIPE wordt gevormd door vele verhalen van geluk. We kunnen wel zeggen dat we in de “gelukkig-maak-business” zitten. Onlangs hebben we ook een boek uitgebracht: “Met je handen in het haar en hoe je loslaat”. In dit boek onder andere het verhaal van Peggy, één van onze oprichters. Het is haar frustratie en woede die leidde tot het idee om pruiken opnieuw te gaan gebruiken. Met de hulp en visie van Vivienne, en al die lieve vrijwilligers en mensen die ons hebben bijgestaan, zijn we de stichting die we nu zijn.


Met een pruikenvoorraad van bijna 1000 pruiken (kijk vooral in ons Lookbook op de website), een groep van 20 enthousiaste vrijwilligers èn de titel Brabander van het Jaar in de pocket, dragen we bij aan een wereld die net wat mooier is.


U kunt ons steunen door ons boek te kopen à €15. De gehele opbrengst komt ten goede aan stichting VIPE.www.vipepruiken.nl

Tot 5 oktober 2019,


Stichting VIPE