BORSTKANKERSYMPOSIUM 2019

Partnerprogramma

14.30 - 16.30 uur

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

Kanker heb je niet alleen. Dit jaar organiseren wij voor de eerste maal een speciaal partnerprogramma. Partners en zeer goede vrienden van patiënten krijgen de kans om samen aan een middagprogramma mee te doen. Tijdens deze middag staan zij als naaste centraal, vanmiddag draait het om hen.

Verschillende thema’s komen aan de orde:


Korte introductie en kennismaking


Presentatie van ervaringsdeskundige die de thema’s aanraakt die vast herkenbaar zijn:

Wat gebeurt er met mijn partner/vriendin(in) wanneer hij/zij kanker heeft?

Wat doet de kanker van mijn partner/vriend(in) met mij?

Hoe regel ik het op het werk?

Wat zeg ik wel, wat zeg ik niet?

Hoe verlies ik mij zelf niet?

Hoe verandert mijn relatie met mijn partner/vriend(in) tijdens de ziekte en wat kan ik verwachten in de toekomst?


Daarnaast is er aandacht voor: Kanker heb je samen als gezin, want kanker raakt alle direct betrokkenen. En hoe wil jij daarmee omgaan? Wat kun jij wel en niet betekenen?


Dit speciale programma voor partners van een borstkankerpatiënt duurt de gehele middag. Je ontmoet je partner/vriend(in) weer tijdens de plenaire sessie aan het einde van de middag.


Kanker heb je niet alleen

Stap in de nieuwe wereld van samen leven met borstkanker

Laat je meenemen door het verhaal van Jack van de Langenberg, toen zijn vrouw borstkanker kreeg. Hij vertelt over de impact van kanker in hun gezin vanuit zijn perspectief als partner van. Jack stelt vragen over pijn, angst, verdriet, intimiteit, worstelen en weer boven komen en voegt daar tips aan toe.


(Borst-)kanker heb je niet alleen!

Kanker in het gezin, of in een vriendschapsrelatie vraagt om aangehaakt te blijven. En dat valt soms nog niet zo mee. Je wilt zorgen voor je partner en tegelijkertijd zou je soms ook hard weg willen rennen van deze situatie. Door de kanker en alles wat het met zich meebrengt beland je in een rollercoaster van: onzekerheid, angst, ziekenhuisbezoeken, behandelingen, effecten van behandelingen, belangstelling van de omgeving, dagelijkse

beslommeringen, zorgen voor opvang voor de kinderen, werk en het toekomstperspectief. Ineens is niets meer vanzelfsprekend. De relatie tussen jou en je partner of vriend(in) verandert. Hoe ga jij ermee om als alles in een klap anders is?

Vandaag mag je even stilstaan bij jouw kant van het verhaal, jouw behoeften en wat jij nodig hebt om op een voor jou goede manier te dealen met wat er is.

Tijdens deze workshop krijg je de gelegenheid om in de hectiek waarin jullie je nu bevinden, even stil te staan om met goede moed weer samen verder te kunnen gaan.