De specialisten met een stand


Klaar met kanker

Klaar met kanker is opgericht door José Wienk die zelf in aanraking is gekomen met borstkanker en baarmoederhalskanker.

Na 1,5 jaar van operaties, bestralingen, chemokuren, is ze haar droom gaan volgen. De opleiding coachen met paarden en het starten met de praktijk 'Klaar met Kanker'. Met haar kennis, ervaring, en liefde voor mens en dier helpt zij anderen in hun eigen proces.

Borstkankervereniging

BVN is de patiëntenorganisatie voor iedereen die te maken heeft (gehad) met borstkanker en/of een erfelijke of familiaire aanleg voor borstkanker heeft. BVN streeft een optimale kwaliteit van zorg en een zo goed mogelijke kwaliteit van leven na.

BVN doet dit door goede, actuele informatie te geven en de belangen van borstkankerpatiënten te behartigen.

KMImammacare

KMImammacare is een speciaalzaak in Nieuwegein tegenover het Antoniusziekenhuis.

Zij hebben een ruim assortiment aan lingerie en badkleding die geschikt is voor het dragen

van een borstprothese. KMI is gecertificeerd voor het adviseren en aanmeten van borstprotheses.

Stap.nu

Stap.nu is re-integratiespecialist en heeft in de afgelopen jaren kennis en ervaring opgebouwd met herstelbegeleiding, verzuimbegeleiding en re-integratie van mensen met kanker of een chronische ziekte. Met jarenlange ervaring bieden zij gevalideerde methodieken, interventies en een netwerk van oncologische professionals.


Stichting Jij Speelt de Hoofdrol

De Stichting Jij Speelt de Hoofdrol organiseert jaarlijks het Borstkankersymposium van en voor (ex) Borstkankerpatiënten. Het Borstkankersymposium heeft een dag programma met diverse workshops en plenaire sessies. De (ex) patiënten komen hier om kennis te vergroten en met lotgenoten te verbinden. In het programma wordt samengewerkt met patiënt advocates (ervaringsdeskundigen) en (medisch) specialisten.


BreiBoezem

Stichting BreiBoezem heeft als doel vrouwen die borstkanker hebben (gehad) en hierdoor één of beide borsten missen, gratis te voorzien van gebreide borstprothese. Deze gebreide borstprotheses zijn een goed alternatief voor siliconen borstprotheses. Ze zijn comfortabel (lichtgewicht en

ademend), wasbaar en voelen als ‘echt’ aan. Vrijwilligsters breien de borstprotheses van BreiBoezem.

Kasam

Wanneer kanker jou of jouw partner treft, is dat ingrijpend. Je wereld staat op zijn kop. Onzekerheid, angst, verdriet en boosheid zijn dan normale emoties. En dan zijn er ook nog de zorgen over de kinderen. Kanker heeft effect op alle gezinsleden en het schopt het normale leven in de war. Hoe vinden jullie als gezin dan samen de weg?
Kasam wil je graag ondersteunen. Dat doen ze door middel van een lotgenotenprogramma voor gezinnen en met individuele coaching voor ouders.

Meander da Vinci

In Meander Medisch Centrum delen we met elkaar de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan bij ons rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. De mensen van Meander bieden zorg aan de ruim 320.000 inwoners in de regio. Wij doen dat in afstemming en samenwerking met onder meer huisartsen, verpleeg- en verzorgingstehuizen en de zorgverzekeraars.

De Hof van Kairos

De Hof van Kairos ligt in het coulisselandschap van Winterswijk. Een prachtig oud landschap met een omhullend karakter. Hof betekent omheinde tuin. Dat wil de Hof ook betekenen: een beschutte en welkome plek waar je om verschillende redenen een korte periode bent, tot verstilling komt, uit kunt ademen en inspiratie opdoet om vervolgens weer jouw weg te gaan. Een pleisterplaats voor de ziel, klooster van deze tijd, herberg van het hart.

Bratelle

Missie: “Het bijdragen aan een sterk en zelf-verzekerd gevoel voor vrouwen met oedeem na borstkanker”


Hoe doen we dat?

Bratelle is een sexy en functionele BH voor dames met borst oedeem na operatie/

behandeling van borstkanker. Bratelle maakt het leven van vrouwen met oedeem na

borstkanker weer een beetje aangenamer.

De basisgedachte is dat met mooie (en functionele) lingerie het gevoel van eigen

waarde toeneemt en vrouwen in staat stelt normaal te bewegen, sporten en werken,

terwijl de BH zijn werk doet.

Stichting Vipe

Stichting VIPE (Voor Ieder Persoon Eigen) verzamelt gebruikte pruiken, reinigt en modelleert deze èn brengt ze GRATIS terug in de maatschappij bij mensen die een pruik hard nodig hebben. Daarmee hergebruiken we een kwalitatief goed product, kunnen ex-patiënten hun ziekteproces deels emotioneel afsluiten omdat hun pruik op een hele waardevolle plek terecht komt en bieden we andere mensen de kans op een kwalitatief goede pruik.

Anita Bouma Coaching

Anita had ook ineens kanker. Zij keek zo uit naar de dag dat ze ‘klaar was’. Tot die dag helemaal niet zo fijn voelde. Ze voelde me leeg, eenzaam en had geen energie om mijn leven weer op te pakken.
Anita heeft geleerd te genieten van de kleine dingen om haar heen. Ze durft nu hulp te vragen aan haar omgeving en heeft geleerd dat het leven niet alleen maar uit werken bestaat.
Nu helpt zij andere vrouwen met coaching om het leven na kanker weer op te pakken. Als geen ander weet ze welke wegen je moet bewandelen en hoe je voor jezelf moet zorgen.

HollandPTC

HollandPTC is een zelfstandig poliklinisch centrum voor protonentherapie, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs, in Delft. Het is opgericht door Erasmus MC, LUMC en TU Delft. Het is binnen de Medical Delta met deze centra een actief samenwerkingsverband in zorg, onderwijs en wetenschap. Ook zijn er samenwerkingsverbanden met gerenommeerde nationale en internationale protonencentra. Samen met deze centra, universiteiten, ziekenhuizen, patiëntenverenigingen en zorgverzekeraars onderzoekt HollandPTC voor welke vormen van kanker protonentherapie het meest geschikt is en kosteneffectief is en hoe de behandeling kan worden verbeterd.