DE LEESTAFEL


Ook dit jaar zal De leestafel weer onderdeel zijn van het borstkankersymposium op 6 oktober a.s. Wij roepen alle auteurs en toekomstige auteurs op om hun boek onder onze aandacht te brengen zodat wij er op de website en hier, in ons magazine aandacht voor kunnen vragen. Van Patiënten, voor patiënten.

NIEUW IN 2019

Dit jaar zijn al een aantal boeken toegezonden. Niet alleen over borstkanker dit jaar maar ook boeken die tijdens het ziek zijn, zijn geschreven. Ook die verdienen een plekje op de leestafel.

Anders over leven met kanker


Als je kanker krijgt, staat je hele leven op zijn kop. Je gaat niet alleen door een medische molen, maar ook emotioneel heb je veel te verduren. Ook als je geneest ben je er nog niet klaar mee. Vaak begint je verwerkingsproces dan pas. Met dit boek breng je in kaart hoe het in elke fase met je gaat en hoe je meer grip op je situatie kunt krijgen. Waar krijg je energie van? Wat wil je niet meer? Wie wil je graag dichtbij je hebben? Hoe kun je zorgen dat je je beter voelt? Vitaliteitsspecialist en arbeidskundige Mariëtte van Hooff begeleidt mensen die kanker hebben of hebben gehad om hun leven weer op te pakken. Ze kijkt naar alle levensgebieden, zoals relaties, loopbaan, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling.


Hallo, ik ben nog niet dood!

Monique werd van de ene op de andere dag patiënt, diagnose borstkanker. Maar gelukkig met de mededeling ‘Je zit aan de goede kant van de

streep’. Dit gaf haar de kracht en de rust om de schouders eronder te zetten en het behandeltraject van een jaar aan te gaan. Ze vroeg vriendin en fotografe Jikke om dit proces op beeld vast te leggen.


Het werd een intens, maar ook mooi jaar. Een jaar waarin Monique haar ziekte de baas werd, waarin vriendschappen en familiebanden intensiever werden en waarin het leven vooral ook doorging. Een jaar dat ieder die erbij betrokken was, op zijn eigen manier heeft beleefd.


Met dit boek – waarin de fotoserie en de verschillende belevingen zijn gebundeld – wil Monique laten zien dat een leven met kanker, hoe heftig soms ook, niet altijd zo zwaar is als mensen denken. En dat je naast patiënt ook gewoon jezelf bent.


“Het leven blijft niet stilstaan – het voelt erg goed om dat te merken.” Monique


Het boek is te bestellen via jikke@jikke.com


Het Boek met Ko-nijn

Dit boek is ontstaan toen Kim in 2014 in het ziekenhuis lag vanwege borstkanker en dagelijks van haar zoon Roemer een update en foto’s kreeg over zijn belevenissen in de klas. Als antwoord wilde zij meer sturen dan een paar regeltjes tekst. Met de beperkte middelen en de knuffel die ze had, maakte ze verhaaltjes met Ko-Nijn in de hoofdrol. Kleine avonturen die lieten zien dat het in het ziekenhuis ook best leuk was en fijn om op bezoek te komen .… bij Ko-Nijn.


Waar gaat het boek over?

Ko-Nijn is een knuffel. Hij heet zo, omdat Kim graag 'samen' wil benadrukken, maar een konijn met een C staat een beetje gek.


In Het boek met Ko-Nijn beleeft hij dingen die een kind ook meemaakt: gymles, naar de bakker, een spelletje doen. Of zelfs naar de ruimte, want ook met fantasie kom je daar. Gewoon een leuk kinderboek dus!

De dubbele laag in het boek is dat de verhaaltjes je meenemen vanuit de foto's (de knuffel op het ziekenhuisbed) naar de tekeningen (je fantasie). Dus waar je ook bent... je kunt er altijd iets van maken.


En dat is precies wat Kim graag wil delen met ouders, opa's en oma's of anderen die in een situatie zitten die niet leuk is: stop het niet weg, maak het bespreekbaar, maar maak het niet té zwaar. Het gewone leven gaat ook door.


Meer info en verkoop: Het boek is te koop in de winkel van De Nieuwe Boekhandel. En online via www.kimkesseler.nl. Verzending naar een adres in Nederland is gratis. En wil je meer weten over Het boek met Ko-Nijn of de auteur, kijk dan op: www.kimkesseler.nl / www.facebook.com/hetboekmetkonijn


Bestemming Koerdistan

In 2015 kreeg schrijfster Maria E. Luten de diagnose borstkanker en snel daarna volgde het hele arrangement: chemo, amputatie en bestralingen. Ondanks dat, begon zij tijdens de chemo samen met Azad Kardoi met het schrijven van Bestemming Koerdistan. Inmiddels is Maria weer aan het werk, gezellig met chemobrein en anti-hormoontherapie een kwestie van doorzetten af en toe!


ISBN: 978-90-9030350-5

www.koerdistanboeken.nl

lutenkardoi@gmail.com


De Zussen van Kobani

Het tweede boek van de hand van Maria E. Luten en Azad Kardoi is het boek: De zussen van Kobani. Maria begon tijdens de chemo al met het schrijven en eerder verscheen van haar hand: Bestemming Koerdistan. De zussen van Kobani gaat over de vrouwen in Rojava die gestreden hebben tegen de IS.

Je ziet, het gaat hierbij niet over borstkanker, maar toch willen wij de twee boeken van Maria en Azad een plekje geven op de boekentafel. Juist omdat het schrijven over en voor anderen, Maria heel erg heeft geholpen niet alleen gericht te zijn op haar ziekte en behandeling. Ze hoopt hierdoor ook mensen te motiveren om toch bepaalde dingen op te pakken zo goed en kwaad als het kan.

ISBN: 978-90-8294230-9


Borstkanker... en nu?!

Zo gaan we het doen

A Spoonful of love

Je Lijf Je Looks Je Leven

Kans op zon

21 Stralen

Roze bikini

Twee Borsten

Twee Borsten

Met één borst in een Ferrari

Met een borst in een Ferrari

The Pink Unicorns of Male Breast Cancer

Passie voor de Patiënt

Passie voor de Patiënt

Ik ben tevreden met mijn eigen kanker

Ik ben tevreden met mijn eigen kanker

Angst na kanker