Van het webteam

Borstkanker door de jaren heen

Beste lezers, Ik weet niet hoe het jullie vergaat maar soms lijkt het alsof de maanden harder gaan dan dat ik ze kan bijbenen. Het nieuws gaat ook harder. Het ene moment is corona bijna de deur uit en het volgende moment bonkt hij weer op de voordeur. Heb ik iets gemist of hadden we slechts 3 weken een beetje lucht. Als je borstkanker hebt, is er vaak weinig tijd om even op adem te komen. Behandelingen, chemo's, bestralingen, ze volgen elkaar allemaal rap op en nadenken over hoe het daarna zal zijn, dat lukt vaak niet. Hoe gaat het straks met werk, hoe gaat het eigenlijk met mijn gezin? Je bent aan het overleven.

In dit nummer laten we verschillende vrouwen uit verschillende landen aan het woord. Allemaal met hun eigen verhaal, hoe zij door de jaren heen uiteindelijk daar zijn terecht gekomen, waar zij weer lucht kunnen halen.

Borstkanker door de jaren heen is ook de titel voor het Borstkankersymposium dat we 9 oktober organiseren. Ik weet eigenlijk niet meer wat we vorig jaar dachten. Of het eenmalig online zou zijn. Waarschijnlijk wel. In ieder geval hebben we besloten om ook dit jaar een online versie te organiseren. Met sprekers, oud en nieuw. Vooral patiënten. Allemaal met mooie en waardevolle verhalen. Je kunt zelf uitzoeken wat je wilt volgen. Hou onze facbookpagina in de gaten en natuurlijk verschijnt er in september nog een editie van het Jij Speelt de Hoofdrol Magazine geheel gewijd aan de zevende editie van het Borstkankersymposium, Van Patiënten, voor Patiënten.

Hebben we nog meer in de planning. Ja zeker, 16 september kun je meedoen aan het gratis webinar Mindfulness en Kanker en zit je in de WIA en wil je praten met lotgenoten? Meld je dan aan voor de besloten facebookgroep Kanker en Werk en doe mee met het WIA café. Eenmaal per maand praten we met andere dames en heren die in de WIA zitten over terugkeer naar werk.

Sabine Wernars Webteam Stichting Jij Speelt de Hoofdrol

MINDFULNESS EN KANKER 16 september 2021

Schrijf je nu gratis in!

Als derde in de rij van zes, organiseert Stichting Jij Speelt de Hoofdrol op 16 september a.s. in samenwerking met Mette van Kruijsbergen (boven) en Ellen Jansen (onder), beiden verbonden aan het Buddy onderzoek van het Radboudumc Centrum voor Mindfulness, de workshop Mindfulness bij Kanker. 16 september 2021 – 20.00 – 21.00 Ongeveer één derde van de mensen die kanker krijgt, heeft tijdens of na kanker last van psychische klachten. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld angstige of sombere gedachten en gevoelens. Veel piekeren of bijvoorbeeld slecht slapen is een gevolg hiervan. Is dit herkenbaar voor je en wil je onderzoeken of mindfulness jou kan helpen om hiermee om te gaan?

Safe the date

Borstkankersymposium 9 oktober 2021

Borstkanker door de jaren heen.

Het online Borstkankersymposium 2021 staat in de steigers. Met als titel 'Borstkanker door de jaren' heen zullen bekende en minder bekende sprekers weer een mooi online programma gaan vullen. Met plenaire sessies en kleinschalige webinars. Hou de facebookpagina in de gaten en zet datum en tijd alvast in je agenda. 9 oktober tussen 13.00 - 16.30.