NIEUWE VERSCHENEN

Vandaag kondigen wij graag alvast twee nieuwe titels aan die we in de volgende editie meer aandacht geven. Beide boeken zijn verschenen bij uitgeverij Growing Stories.

De eerste is van de hand van Eva Visser. In 2018 voelt Eva een knobbel in haar borst. 'Niets om je zorgen over te maken', zegt haar huisarts. Logisch ook. Borstkanker krijg je toch niet als je 21 bent.

Het boek Huisje, boompje ... borstkanker is geen somber verslag van het verloop van een ernstige ziekte, maar een verhaal vol moed, doorzettingsvermogen, veerkracht en humpr. Met dit boek geeft Eva een boodschap aan jonge vrouwen: kanker kent geen leeftijdsgrens, dus pas op je zelf., want niemand kan dat zo goed als jij.

Tien procent van de opbrengst van dit boek gaat naar het KWF.

De tweede titel is geschreven door Remco van der Molen Kuipers. Als Ingemar, de vrouw van Remco, te horen krijgt dat ze borstkanker heeft, wordt ook de grond onder de voeten van Remco weggeslagen. Niets is meer hetzelfde. De ziekte dreigt alles te slopen: haar, hem en zelfs hun relatie. Terwijl Ingemar vergeefs vecht, zoekt Remco in toenemende mate verdoving in drank en medicijnen. Het lukt hem niet zijn nieuwe rol als 'partner van'in te vullen. Hoe kan hij haar het beste helpen? Mag hij ooit nog kwaad zijn op zijn vrouw nu ze ziek is. Ziet iemand hem nog wel staan?

Remco neemt de lezer mee in de onderbelichte wereld van de partner van een kankerpatiënt. Niemand kan zich op die rol voorbereiden. Maar vanaf nu is er het verhaal van iemand die het meemaakte, er lessen uit leerde en die doorgeeft aan iedereen die er wat aan kan hebben.

Theaterstuk 'Stap in de nieuwe wereld'

Dit theaterstuk is speciaal ontwikkeld rond het thema van het Borstkankersymposium op 5 oktober 2019.

De vele onderwerpen die tijdens het symposium werden belicht, komen terug in het stuk. Bijvoorbeeld hoe artsgesprekken kunnen gaan. Welke invloed de ziekte kan hebben op je relatie, je sexualiteit, je omgeving, in je werksituatie. Kortom, welke invloed kanker heeft op je leven.Het stuk is gebaseerd op ware gebeurtenissen, via blogs, en vele gesprekken met ervarings-deskundigen. Het wordt gespeeld door Dennis van Bentem (Peter, de partner), Dorien van Lint (Katja, de vriendin, arts, chef) en Ellen Zandink (Veronica, de patiënt).

Het theaterstuk kan ingezet worden in verschillende situaties, bijvoorbeeld in programma’s voor info-avonden rondom werk of relatie in bijvoorbeeld inloophuizen of oncologische afdelingen.

Neem voor meer informatie contact op met contact@borstkankersymposium.

STICHTING JIJ SPEELT DE HOOFDROL