Advertorial

Maak kennis met Yin Yoga

Lieve doorzetter

Hoe gaat het met je? Vertel je aan anderen (of aan jezelf), hoe het echt met je gaat? Of zeg je gewoon dat het goed gaat, terwijl je wereld voorgoed veranderd is?

Soms kunnen vrouwen met borstkanker ervaring wel een extra steuntje in de rug gebruiken. Zeker wanneer het medisch traject is afgerond, vaak begint het dan pas echt. Door het beoefenen van (Yin) yoga leer je je lijf weer (her)kennen en kun je door contact te maken met jezelf, meer harmonie ervaren.

Wat kan Yin Yoga voor je betekenen?

Bij Yin yoga houd je houdingen een paar minuten aan waardoor je je lichaam voelt en je geest ervaart. Door je helemaal aan de zwaartekracht over te geven, zul je voelen dat er ruimte ontstaat, zowel fysiek als mentaal. Je hoeft niet fit of lenig te zijn om met een les mee te doen, iedereen kan deze lessen volgen. Ook jij. Ideaal zijn hiervoor de online lessen omdat je er de deur niet voor uit hoeft, je mee kunt doen in die heerlijke maar wellicht niet zo mooie joggingbroek en je toch verbonden kunt voelen met anderen. Door de aanwezigheid van andere vrouwen met een soortgelijke ervaring, kun je snel afschakelen naar jouw les. Iedereen ervaart yoga op een andere manier waardoor ieder proces uniek is.

Inmiddels heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat yoga en meditatie (ref: ¹ ,²) : • kwaliteit van leven verbetert • angst, stress, depressiviteit en stemmingswisselingen vermindert • vermoeidheidsklachten na antikanker behandeling verbetert • minder slaapverstoringen optreden Omdat er zoveel, goed wetenschappelijk bewijs is, raden internationale richtlijnen aan om yoga en meditatie toe te voegen aan de medische behandeling. Wellicht is het handig om je te realiseren dat deze verbeteringen zijn vastgesteld bij grote groepen mensen, en is het niet mogelijk te voorspellen wat yoga voor jou zou kunnen betekenen.

¹ ~ Integrative Therapies During and After Breast Cancer Treatment ² ~ 5th ESO-ESMO International Consensus Guidelines for Advanced Breast Cancer

Als je wilt weten wat Yin yoga voor jou zou kunnen betekenen is er slechts een manier om dit te ontdekken en dat is door het te doen! Bij Healing Heart Yoga wordt er specifiek voor vrouwen die borstkanker hebben (gehad) Yin yoga aangeboden.

Het actuele aanbod is te vinden op de website van deze studio: www.healingheartyoga.nl

Wanneer je aangeeft dat je via dit artikel kennis hebt genomen van Yin yoga voor vrouwen met borstkanker, kun je mee doen met een gratis online les en zo ontdekken wat Yin yoga voor jou kan betekenen.