INHOUDSOPGAVE

Jij Speelt de Hoofdrol Magazine, editie 16

Jij Speelt de Hoofdrol Magazine is het online magazine dat gemaakt wordt door de gelijknamige Stichting, Van Patiënten voor Patiënten. Het magazine verschijnt 4 x per jaar. Eerder uitgegeven edities vindt je op de website van Stichting Jij Speelt de Hoofdrol.

03 VAN HET WEBTEAM Lees meer over de plannen van dit jaar en bekijk de opname van webinarsvan Stichting Jij Speelt Hoofdrol.

04 NIEUWS In deze rubriek nieuwsberichten van verschillende Stichtingen en organisaties die wij graag delen met onze lezers.

05 IN GESPREK MET MIEKE AUGUSTI, EEN VLAAMSE DAME IN ITALIË

Als eerste in de reeks van vier interviews spraken we met Mieke Augusti, geboren en getogen in Vlaanderen en net voor Corona verhuisd naar Italië. Mieke liet zich door haar ziekte niet tegenhouden om haar droom te verwezelijken.

06 IN GESPREK MET HELEN NORP

Helen was in 2008 47 jaar toen ze borstkanker kreeg. Wonend in de klein dorp was ze destijds de enige van alle moeders op de basisschool. Daisy zat in groep 8 en zou na de zomer naar het VWO gaan. Zoon Guido zat in groep 2 van de middelbare school. Ze werkte als psychotherapeut in haar eigen praktijk en ontdekte hoe weinig aandacht en hulp er was voor kanker in het gezin. Nu blikt ze terug.

07 IN GESPREK MET DAISY VEENSTRA .

Daisy is de dochteer van Helen Norp. Daisy schreef een prachtig nummer over Borstkanjervrouw. Dat het voor Daisy niet makkelijk was, vertelt ze in het interview. Het is vooral heel belangrijk dat iedereen in het gezin wordt gezien.

08 IN GESPREK MET DE FRANSE CHRISTINE CHARDONNET

Als laaste in de reeks van vier, een interview met de Franse Christine. Werkzaam als Gyneacoloog in een ziekenhuis in Parijs, krijgt zij van een bevriende collega te horen dat zij borstkanker heeft. Hoe het haar verging en hoe de nazorg in Frankrijk is geregeld, lees je in de weergave van het gesprek dat wij met Christine in Frankrijk hadden.

9 MOEDERDAG EN KANKER Blog van Christa van Werkum

Moederdag en kanker. Een vreemde combinatie. Maar op een bepaalde manier in het leven van Christa onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarover gaat deze blog. En over nieuw perspectief! Een mooie afsluiting van de interviews in het Jij Speelt de Hoofdrol Magazine.

10 MAMA, GA JE NOU DOOD? ‘ In de komende edities van dit magazine geeft Martha Rijkmans je steeds een tip uit haar E-Book ‘Zes eigenwijze tips voor het leven na borstkanker’ Dit maal een indringende bijdrage over schuldgevoel, piekeren en ruimte creëren om te zijn en verder te leven mét wat er allemaal gebeurd is.

11 KANKER EN WERK

Monique is 54 jaar als we haar spreken. Eerder hebben we al aandacht besteed aan het boek dat zij schreef na haar borstkankertraject. Dat een WIA uitkering 80-100% niet hoeft te betekenen dat je nooit meer kunt werken, bewijst het verhaal van Monique.

12 NIEUW VERSCHENEN IN DE BOEKENKAST Met een eerste aankondiging van het onlangs verschenen boek van Eva Visser met als titel Huisje, boompje ... borstkanker. Het boek Huisje, boompje ... borstkanker is geen somber verslag van het verloop van een ernstige ziekte, maar een verhaal vol moed, doorzettingsvermogen, veerkracht en humpr. Met dit boek geeft Eva een boodschap aan jonge vrouwen: kanker kent geen leeftijdsgrens, dus pas op je zelf., want niemand kan dat zo goed als jij.

Daarnaast aandacht voor het boek Kanker in de kantlijn. Remco van der Molen Kuipers deelt zijn verhaal over hoe het met hem ging, als partner van Ingemar. Hij neemt de lezer mee in de onderbelichte wereld van de partner van een kankerpatiënt.

13 advertorial: Lieve Doorzetter

Maak kennis met Yin Yoga