Van het webteam

Jij Speelt de Hoofdrol in coronatijd

Beste lezers, Inmiddels is het al meer dan een jaar bijna normaal. Mondkapjes op als je een winkel, het ziekenhuis, de huisarts bezoekt. Niet met meer mensen afspreken dan 1. Maar normaal wordt het nooit. We missen onze vrienden en familie om ons heen. Zeker in situaties waar we de steun zo hard kunnen gebruiken. Tijdens behandelingen, tijdens herstel, tijdens reintegratie op het werk, tijdens dagen dat het gewoon even iets minder gaat. Die arm om je heen en die broodnodige knuffel blijft soms uit. Maar het is ook niet alleen maar kommer en kwel in coronatijd. In sommige gevallen juist meer tijd met het gezin, tijd om dingen te doen waar je normaal niet aan toekomt omdat je andere prioriteiten had. Het schrijven van een boek, het bedenken van een nieuw product.

Wij hebben de dagen na het borstkankersymposium gebruikt om na te denken over hoe wij als Stichting Jij Speelt de Hoofdrol verder gaan. Onze plannen voor de toekomst hebben we met elkaar besproken. Wat is haalbaar gezien het beperkte aantal vrijwilligers, en wat niet. Wij hebben besloten om ons ook dit jaar te richten op digitaal. We gaan 5 webinars organiseren en 1 digitaal evenement met verschillende workshops. Voor iedereen bereikbaar. De eerste twee webinars hebben zelfs al plaatsgevonden. We houden jullie natuurlijk heel graag via social media en onze nieuwsbrief en magazines op de hoogte van onze plannen. Wil je zeker zijn dat je niets mist? Schrijf je dan via de website in voor de nieuwsbrief of stuur ons een mailtje. Volgende keer weer een voorwoord van de Voorzitter en voor nu, heel veel leesplezier.

Sabine Wernars Webteam Stichting Jij Speelt de Hoofdrol

Fysieke en cognitieve vitaliteit in coronatijd: de oefeningen


Tijdens het webinar Fysieke en cognitieve vitaliteit in coronatijd dat door Ton Jenner, bedrijfsartsconsulent oncologie en Karin van der Burg, Oncologische Fysiotherapeute werd gegeven, kwamen een aantal belangrijke oefeningen aan bod. In de film kunt u deze nogmaals terugkijken. Heeft u specifieke vragen of klachten, neem dan contact op met een (oncologisch) fysiotherapeut in uw omgeving. Om de powerpoint presentatie terug te kijken met alle tips, klikt u hier beneden.

Webinars zijn niet meer weg te denken

Na een spetterende start vorig jaar met drie webinars en twee dagen het borstkankersymposium, hebben we inmiddels in 2021 al twee webinars achter de rug. Fysieke en cognitieve vitaliteit in coronatijd werd op 4 februari georganiseerd ter gelegenheid van Wereldkankerdag. Op 11 maart stond Ik zit in de Wia, wat nu? op de agenda. Voor elk webinar werd een filmpje gemaakt. Binnenkort staat het derde en laatste webinar van de eerste helft van 2021 op de agenda. Mindfullness bij Kanker. Hou de webiste en onze social media in de gaten voor de datum.

Ik heb een WIA-uitkering, en nu?


Tijdens het webinar Ik heb een WIA-uitkering en nu? zijn er van het gehele webinar opname gemaakt. U kunt het volledige webinar hier terugboven terugkijken. Voor de powerpointpresentatie klikt u hier beneden.