Van de voorzitter

Grip op je leven

Beste lezers, Dit jaar hielden we het 1e (noodgedwongen) online symposium op zaterdag 10 en 24 oktober. Een leerschool voor iedereen die meedeed. Spannend, enerverend maar dus ook zeer leerzaam. We konden onze creativiteit kwijt in een totaal nieuw evenement. Met helaas minder direct contact met jullie, de (ex) borstkankerpatiënten waar we het allemaal voor doen. Het thema grip op je leven bedachten we in maart en is in de afgelopen maanden vaak voorbij gekomen in verband met het Corona virus. Hoe hou je grip als je zoveel wordt afgenomen. De bezoekers van het online symposium hebben de uitzending live kunnen volgen maar hadden ook de mogelijkheid om deze op een later moment nog eens terug te kijken. De vragen die gesteld zijn tijdens het live event worden in dit online magazine beantwoord. We zijn als bestuur echt trots dat we dit toch maar gedaan hebben. Een professionele uitzending met fantastische sprekers op film, een fijne dagvoorzitter en inbellende sprekers op afstand.

Hopelijk kan het volgend jaar weer anders. En zo niet.. de ontwikkelingen staan niet stil. Wie had in maart gedacht dat wij dit in oktober al zo konden doen. We houden heel graag contact met jullie via onze facebook pagina’s en middels dit magazine. Wil je met ons meedenken of denk je ons nog verder te kunnen ondersteunen. Aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Onze doelstellingen zijn en blijven: • Het zoeken naar en vinden van oplossingen voor uitdagingen die borstkankerpatiënten op hun levenspad tegenkomen. • Borstkankerpatiënten ondersteunen in de voortgaande ontwikkeling van hun maatschappelijk leven en de voortzetting van hun plaats in de arbeidsmarkt zoveel mogelijk te bevorderen. Ik wens jullie voor nu het allerbeste en veel leesgenot met het voorliggende magazine.

Saskia Koopmans Voorzitter Stichting Jij Speelt de Hoofdrol

Nationale Kanker en Werk Dag

10 november vond de tweede editie plaats van de Nationale Kanker en Werk Dag. Vanuit onze Stichting Jij Speelt de Hoofdrol zijn we afgevaardigd in Stichting Nationale Kanker en Werk Dag en spelen we een grote rol bij het bepalen van het programma en de uitvoering. Dit jaar konden wij ons op het digitale evenement voorstellen. Het filmpje zie je hier rechts.

Christa van Werkum was als deelnemer aanwezig tijdens de Nationale Kanker en Werk Dag. Zij schrijft haar ervaringen in een blog. Christa is zelf aan het reintegreren en deelt graag haar bevindingen met jou. Benieuwd? Lees haar blog hier.