Zorg voor elkaar

Het thema van 2022

WE STELLEN WEER EEN AANTAL SPREKERS AAN U VOOR

Ton Jenner: “De specifieke problematiek waarmee werkenden met kanker te maken krijgen rechtvaardigt specialistische deskundigheid op het gebied van kanker en werk. Vanuit mijn werkzaamheden als bedrijfsarts maar ook vanuit mijn privésituatie weet ik hoe moeilijk het is, om de draad van het werk weer op te pakken. Niet alleen door de -soms blijvende- beperkingen na afsluiting van de kankerbehandelingen, maar ook door de helaas nog steeds hardnekkige vooroordelen die er op de werkvloer bestaan rond het thema kanker.”

Lettie Vaatstra: 'Ik heb zelf steun ervaren door te praten met lotgenoten van de BVN op het symposium in 2019. Zij waren voor mij een voorbeeld dat het mogelijk is om verder te leven met de diagnose uitgezaaide borstkanker. Daarom ben ik blij dat ik nu een bijdrage kan leveren aan de workshop ‘Zorg voor elkaar!’.

Herman Sars: Wanneer je als werknemer problemen ondervindt op de werkvloer, is het fijn om hulp te krijgen van een HR-expert met meer dan 35 jaar ervaring. Aanvankelijk kregen met name werkgeversproblemen mijn volle aandacht. De afgelopen jaren richt ik me echter juist met hart en ziel (én succesvol!) op de werknemers. Op werknemers die problemen hebben met (of bij) hun werkgever.

Ria van Zeelst: 'Ik vind het erg belangrijk dat lotgenootjes met hun oncoloog de mogelijkheid van eventuele studies bespreken én ook biopten laten afnemen voor de Hartwig Foundation (of andere onderzoeksinstantie)! Voor de generatie na jou en misschien heb je er zelf later ook nog wat aan, zoals bij mij het geval is!'

Jeanette Klop: In vrijwel alle omstandigheden hebben mensen een keuze en er gaan altijd weer ramen open waar deuren zich sluiten. Dit geldt ook als mensen een aangeboren beperking hebben of ernstig ziek zijn geworden, je bent méér dan je beperking/ziekte en wellicht kun je op een minder standaard manier je kwaliteiten inzetten

Sanne Esther van Heemskerk: ' Vanaf deze editie ga ik de column 'Gelukkig met kanker' verzorgen. Mijn missie is het om in de donkerste periode toch een lichtje van geluk kan zien. In mijn column vertel ik mijn verhaal en ben ik er voor je. Met workshops, lezingen en via de sociale media van het borstkankersymposium en Stichting 'Jij speelt de hoofdrol' ga ik live en beantwoord ik jullie vragen.

Benieuwd naar alle sprekers en het programma