INHOUDSOPGAVE

Jij Speelt de Hoofdrol Magazine, editie 20

Jij Speelt de Hoofdrol Magazine is het online magazine dat gemaakt wordt door de gelijknamige Stichting, Van Patiënten voor Patiënten. Het magazine verschijnt 4 x per jaar. Eerder uitgegeven edities vind je op de website van Stichting Jij Speelt de Hoofdrol.

03 VAN DE VOORZITTER Op 15 oktober vindt het borstkankersymposium ‘Zorg voor elkaar?’ plaats op landgoed Zonheuvel in Doorn, de achtste editie. Zorg voor elkaar in de letterlijke zin van het woord maar ook met een vraagteken, want is dat wel zo? Alle programma onderdelen zullen met dit thema in gedachten worden uitgewerkt.

04 NIEUWS In deze rubriek nieuwsberichten van verschillende stichtingen en organisaties die wij graag delen met onze lezers. Deze keer vragen wij onder meer aandacht voor onze eigen Stichting, Stichting Jij Speelt de Hoofdrol hebben we aandacht voor de cijfers die 23 augustus zijn verschenen door Integraal Kankercentrum Nederland.

05 - 07 PROGRAMMA EN INSCHRIJVEN: ZORG VOOR ELKAAR

15 oktober 2022 vindt de achtste editie plaats van het Borstkankersymposium georganiseerd door Stichting Jij Speelt de Hoofdrol. Dit jaar zijn we wederom te gast op Landgoed Zonneheuvel in Doorn Het symposium ‘Van patiënten voor patiënten’ staat in het teken van ‘Zorg voor elkaar’.

08 GELUKKIG MET KANKER

In deze nieuwe rubriek van Sannne Esther deelt zij haar persoonlijke verhaal, daagt ze je uit om meer te vertellen over je eigen verhaal en beantwoord ze alle vragen.

11 PROMOTIEONDERZOEK

Door ingrid Boelhouwer

Ieder jaar krijgen tegen de 50.000 werkenden in Nederland kanker. Het overgrote deel van deze mensen blijft actief op de arbeidsmarkt. Ingrid Boelhouwer, docent en onderzoeker aan de Hogeschool van Amsterdam, deed promotieonderzoek naar deze groep werkenden.

10 WAAROM EEN SECOND OPINION NODIG IS

Door Peter Kapitein

Artsen zijn goed, maar ze zijn niet foutloos. In de meeste beroepen is het standaardprocedure om een ​​collega te vragen hoe hij in een bepaalde situatie zou handelen. Je wilt het resultaat van je werk verbeteren en dat doe je samen met een collega.

11 PARTNERS VAN MENSEN MET KANKER OVER HUN EIGEN WELZIJN

Door Amber Zegers

Kanker krijg je niet alleen Als je geliefde kanker krijgt, ben je bereid om álles te doen om zijn of haar leed te verzachten. Om behulpzaam te zijn. Een rots in de branding. ‘Kanker krijg je niet alleen’, wordt weleens gezegd. Maar de kanker zit toch echt in het lichaam van je geliefde. Dat deze ziekte ook een enorme invloed op jou heeft, voelt misschien minder belangrijk. Het belangrijkste is dat je geliefde beter wordt. Of, als dat niet kan, dat hij of zij de resterende tijd zo goed mogelijk doorkomt. Dus probeer jij alle ballen hoog te houden. En dat lukt, totdat het niet meer lukt.

11 WAT IS ZELFZORG

Door Wendy de Graaf

We zorgen graag voor onze familie, vrienden of partner. En dat is een goede zaak. We zijn sociale wezens en het maakt ons gelukkig als we anderen kunnen helpen. Maar er is één belangrijk persoon in je leven die je niet mag negeren – en dat ben jij zelf!

13 NIEUW VERSCHENEN

Vandaag weer drie nieuwe titels die we aan onze boekenkast toevertrouwen.

12 Landgoed Zonheuvel

Hoe bereik je Landgoed Zonheuvel in Doorn. Hier vind je de route beschrijving en meer informatie over wanneer je opgehaald wilt worden vanaf het station