Zorg voor elkaar

Het thema van 2022

WE STELLEN DE EERSTE SPREKERS AAN U VOOR

Martha Rijkmans: Je kan het leven niet controleren, sommige dingen gebeuren gewoon. De belangrijkste vraag is “hoe ga je om met dat wat je is overkomen?” Het antwoord op die vraag is het verschil tussen óverleven en leven.

Miranda Boonstra: Blijven of gaan sporten na de diagnose helpt om fysiek en mentaal het behandeltraject aan te kunnen. Daarnaast is het samen trainen belangrijk voor de sociale contacten.

Mieke Gelderloos: Nadat ik zelf werd getroffen door borstkanker, heb ik ervaren wat het ziekteproces en een veranderende belastbaarheid voor impact heeft, en hoe belangrijk goede begeleiding hierbij kan zijn. Als zeiler heb ik als motto ‘If you can’t change the wind, you can adjust the sails’. En dat is precies waar ik met werkgevers en mijn cliënten naar op zoek ga.

Jaap Luikenaar: ‘Over partners hoor of lees je nauwelijks iets, terwijl na de diagnose borstkanker ook hun wereld ineen stort en hun toekomst er anders uitziet. Ook partners hebben verdriet en zijn boos of gefrustreerd. En dat allemaal terwijl ze tegelijk een superbelangrijke rol spelen tijdens de behandelingsperiode en in het vaak langdurige herstelproces.’

Brigitte Bruin: Ik geloof in de kracht die je met en bij elkaar kunt vinden om kanker een plaats te geven in je leven. Daarom geloof ik in Kasam. Bij Kasam kunnen kinderen, als lotgenoten, met en van elkaar leren over kanker in hun gezin en wat het met hen doet. En ook jij als ouder kunt met hen en andere ouders delen en leren met en van elkaar.

Paulette Kreté: Mijn missie is dat vrouwen zelf het heft in handen nemen. Ik wil samen met de vrouwen van YvYa, nieuwe wegen vinden om borstkanker in een vroeg stadium te ontdekken met behulp van de Early Warning Scan. Toegankelijkheid voor alle vrouwen staat bij mij hoog in het vaandel!

Benieuwd naar alle sprekers en het programma