DE LEESTAFEL


Ook dit jaar zal De leestafel weer onderdeel zijn van het borstkankersymposium op 6 oktober a.s. Wij roepen alle auteurs en toekomstige auteurs op om hun boek onder onze aandacht te brengen zodat wij er op de website en hier, in ons magazine aandacht voor kunnen vragen. Van Patiënten, voor patiënten.

NIEUW IN 2019

Dit jaar zijn al een aantal boeken toegezonden. Niet alleen over borstkanker dit jaar maar ook boeken die tijdens het ziek zijn, zijn geschreven. Ook die verdienen een plekje op de leestafel.

Anders over leven met kanker


Als je kanker krijgt, staat je hele leven op zijn kop. Je gaat niet alleen door een medische molen, maar ook emotioneel heb je veel te verduren. Ook als je geneest ben je er nog niet klaar mee. Vaak begint je verwerkingsproces dan pas. Met dit boek breng je in kaart hoe het in elke fase met je gaat en hoe je meer grip op je situatie kunt krijgen. Waar krijg je energie van? Wat wil je niet meer? Wie wil je graag dichtbij je hebben? Hoe kun je zorgen dat je je beter voelt? Vitaliteitsspecialist en arbeidskundige Mariëtte van Hooff begeleidt mensen die kanker hebben of hebben gehad om hun leven weer op te pakken. Ze kijkt naar alle levensgebieden, zoals relaties, loopbaan, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling.


Bestemming Koerdistan

In 2015 kreeg schrijfster Maria E. Luten de diagnose borstkanker en snel daarna volgde het hele arrangement: chemo, amputatie en bestralingen. Ondanks dat, begon zij tijdens de chemo samen met Azad Kardoi met het schrijven van Bestemming Koerdistan. Inmiddels is Maria weer aan het werk, gezellig met chemobrein en anti-hormoontherapie een kwestie van doorzetten af en toe!


ISBN: 978-90-9030350-5

www.koerdistanboeken.nl

lutenkardoi@gmail.com


De Zussen van Kobani

Het tweede boek van de hand van Maria E. Luten en Azad Kardoi is het boek: De zussen van Kobani. Maria begon tijdens de chemo al met het schrijven en eerder verscheen van haar hand: Bestemming Koerdistan. De zussen van Kobani gaat over de vrouwen in Rojava die gestreden hebben tegen de IS.

Je ziet, het gaat hierbij niet over borstkanker, maar toch willen wij de twee boeken van Maria en Azad een plekje geven op de boekentafel. Juist omdat het schrijven over en voor anderen, Maria heel erg heeft geholpen niet alleen gericht te zijn op haar ziekte en behandeling. Ze hoopt hierdoor ook mensen te motiveren om toch bepaalde dingen op te pakken zo goed en kwaad als het kan.

ISBN: 978-90-8294230-9


Borstkanker... en nu?!

Zo gaan we het doen

A Spoonful of love

Je Lijf Je Looks Je Leven

Kans op zon

21 Stralen

Roze bikini

Twee Borsten

Twee Borsten

Met één borst in een Ferrari

Met een borst in een Ferrari

The Pink Unicorns of Male Breast Cancer

Passie voor de Patiënt

Passie voor de Patiënt

Ik ben tevreden met mijn eigen kanker

Ik ben tevreden met mijn eigen kanker

Angst na kanker