Een nieuwe stap

Stichting Jij Speelt de Hoofdrol organiseert sinds 2015 symposium voor borstkankerpatiënten. Daarnaast zijn de activiteiten uitgebreid met kennissessies rondom kanker en werk.

Tegen het einde van het jaar maken we graag de balans op. Stilstaan bij ons jubileumjaar. Als we 2019 met een paar woorden moet samenvatten, dan is het trots, druk, dankbaar. Zo druk dat het even geduurd heeft voor het nieuwe nummer van het Jij Speelt de Hoofdrol Magazine uitkwam.


Als we terugkijken dan gaven we een viertal magazines uit, organiseerden we op 4 oktober Stap Samen in de Nieuwe Wereld, van patiënten voor specialisten en op 5 oktober de vijfde editie van het Borstkankersymposium met als titel Stap in de Nieuwe Wereld. Jullie beoordeelden het symposium met een prachtige 8,4. In dit magazine vind je de film en een aantal foto’s.


5 november organiseerden de Stichting Jij Speelt de Hoofdrol met een aantal andere professionals de Nationale Kanker en Werk Dag vanuit de daarvoor nieuw opgerichte stichting Nationale Kanker en Werk Dag. Een dag voor werknemers en werkgevers. Dat deze dag een succes was, bleek wel uit de vele positieve geluiden die we hebben gekregen via alle social media. Er komt zeker een vervolg in november 2020. Voor meer informatie:


Een tipje van de sluier


Volgend jaar willen we het iets rustiger aan doen. Even wat meer tijd voor ons zelf. We kijken echter ook alweer uit naar de zesde editie van het Borstkankersymposium. Iets anders dan anders, maar heel erg de moeite waard. Zet de datum alvast in je agenda: 6e Borstkankersymposium, 10 oktober 2020.


We zijn ook heel trots dat we als Stichting Jij Speelt de Hoofdrol een pilot gaan draaien van een ‘Lunchen aan je toekomst’ bijeenkomst. Een middag voor werknemers die te maken hebben gekregen met kanker en tijdens deze middag workshops kunnen volgen over kanker en werk. Uniek omdat we het vanuit het ziekenhuis in Leeuwaren mogen aanbieden. Meer informatie hierover vind je binnenkort op de website en onze social media kanalen.We hebben daarnaast een verzoek gekregen of we willen ondersteunen bij het organiseren van een middag over Lobulaire Borstkanker. Manon Huizing was als spreker aanwezig tijdens het symposium en kreeg als feedback te horen dat een uurtje lang niet genoeg was. Natuurlijk willen we daar graag bij helpen. We hopen spoedig meer informatie hierover te kunnen geven.


Met een toenemend aantal activiteiten zijn we op zoek naar een extra bestuurslid die tijd heeft om samen met ons de verschillende activiteiten te organiseren. Heb je interesse, stuur een mail naar skoopmans@jijspeeltdehoofdrol.nl en dan informeren we je heel graag over wat deze functie inhoudt.


We wensen iedereen veel leesplezier en alvast een mooie kerst toe met vrienden of familie. Wij gaan dat ook doen.


Contact


Sabine Wernars | redactie | swernars@jijspeeltdehoofdrol.nl| www.jijspeeltdehoofdrol.nl