Stichting Jij Speelt de Hoofdrol

Don't just dream, do
Don't just hear, listen
Don't just talk, act
Don't just tell, show
Don't just excist, live

Roy T. Bennett

De nieuwsbrief van Stichting Jij Speelt de Hoofdrol wordt dit maal mede gevuld door bezoekers aan het symposium, lezers van de nieuwsbrief en leden van de Borstkanker lotgenoten groep. De redactie wenst iedereen een liefdevol en gelukkig 2020.

Tijd

Tja tijd. Tijd hoeveel hebben we er eigenlijk van? Hoeveel benutten we er van zoals we echt zouden willen? Tijd. Het begrip verandert wanneer er een crisis in je leven komt. Geen tijd meer om bepaalde zaken nog te doen. Dromen om na te jagen. Die ene reis nog te maken. Je kleinkind te zien opgroeien of erger je eigen kinderen groot te zien worden. Geldproblemen door een faillissement of ontslag op je werk. Een scheiding.


Tijd heelt alle wonden is zo’n uitspraak. Geloof jij in tijd? Je hebt nog voldoende tijd zegt men. Maar wat is dat dan voldoende tijd en wie bepaalt dat voor je? Pak je moment en leef in het nu. Geniet van ieder dierbaar moment met geliefden en dierbare mensen. Geniet van de natuur, je dieren, maak lol als het kan en tank bij op de momenten dat het kan voor die momenten waarop je het het hardste nodig hebt.


Tijd. Naarmate je ouder wordt gaat alles steeds sneller. Je bent je veel meer bewust van de eindigheid van je bestaan. Persoonlijk ben ik dankbaar voor alles wat ik voor de Stichting Jij Speelt de Hoofdrol kan betekenen. Ik zet me er met alle kracht voor in. Ik ben er trots op en dat moet ook want het kost me tijd. Tijd die ik niet aan andere dingen kan besteden. Tijd die ik voor een ander dan mezelf inzet. En zo is het goed. Geen spijt van deze tijd. Wat de toekomst brengt? We zullen zien. Volop ambitie en plannen met het bestuur. Ik wens al onze lezers een heel gelukkig, gezond en liefdevol 2020. Dat het een prachtig jaar mag worden en je dromen in vervulling mogen gaan.


Veel lieve groeten,

Saskia Koopmans, voorzitter Stichting Jij Speelt de Hoofdrol

De engel

Ze geeft je kracht

De engel van vertrouwen

Ze schijnt haar licht helder en zacht

Ze geeft je kracht

Op goede dagen maar ook op dagen zo donker als de nacht.

De weg zal zich in haar schijnsel ontvouwen

Ze geeft je kracht

De engel van vertrouwen


Liefs Paulien Fokkes


Liefs, Annette de Wit

Van Serena

Begin 2019 kreeg ik op 32 jarige leeftijd de dubbeldiagnose voorstadium van borstkanker en de ziekte van Hodgkin (lymfklierkanker). Het is een zwaar jaar geweest dat nog niet helemaal is afgelopen, maar tegelijkertijd heb ik zoveel mooie dingen meegemaakt.


Mijn ziekte brengt me nu op plekken waar ik anders nooit gekomen zou zijn. Emotioneel, maar ook praktisch in het dagelijks leven. Ik krijg nieuwe levensdoelen. Het is net alsof je afgebroken wordt en helemaal opnieuw opgebouwd. En het meest bijzondere vind ik dat ik niet hoef te wachten tot mijn 80ste om alles te leren en ontdekken wat ik nu leer. Ik krijg nu al zo jong die kans en mag voor de rest van mijn leven nog van die ervaringen profiteren.


Ik had nog 40 jaar zo door kunnen leven als ik voorheen deed en bij lange na niet zoveel geleerd als nu het afgelopen jaar. Dat neemt niemand me nog af. Het is een weg waarin je een bepaalde controle los moet leren laten en écht leert vertrouwen.

Natuurlijk is het allemaal niet makkelijk, maar het heeft dus ook een andere kant. Ik weet nu dat mijn leven voor de volle 100% alleen maar draait om liefde en de mensen in mijn leven. Het gaat om wat ik te geven heb aan de wereld en de vele vormen van dankbaarheid waarin ik dat weer terugkrijg. Al het andere is niet belangrijk.


Op het moment dat je een heftige diagnose krijgt, denk je niet aan je huis, je spullen, je werk, je status, je macht of je geld. Dan denk je aan je relaties, de geliefden om je heen en alle mooie herinneringen die je hebt aan die liefdevolle verbindingen. Het enige dat je dan wilt is meer daarvan ervaren. Ik wens mensen natuurlijk niet de ziekte die ik heb, maar wel de inzichten en alle extra waardering en verwondering die ik hierdoor heb mogen krijgen.


Ik wens mensen het volle besef van de omvang van die liefde en dat ze beseffen dat dat het enige is waar de wereld en hun leven werkelijk draait.


Serena Basten

Ik wens voor mijn gezin

Vooral veel ons, veel liefde en veel wij

En alles wat ons pad zal kruizen

Dat nemen we erbij

Want wij vormen ons gezin

Met alle plussen en de minnen

En ondanks dat we geen ouders meer hebben

Hebben we fijne vrienden en vriendinnen

Een nieuwe vorm aan ons leven moeten geven

Dat was niet simpel met veel verlies en rouw

Maar alles samen kunnen delen

Is waarom ik zoveel van jullie hou

Daarom wens ik ons, ons

En nog meer samen met elkaar

Met alles wat er op ons pad zal komen

In het komende nieuwe jaar!


Liefs Kirsten Bruinsma

Nummer 12 van het Jij Speelt de Hoofdrol Magazine verschijnt begin februari. Kopij dient voor 18 januari te worden toegezonden aan swernars@jijspeeltdehoofdrol.nl

Photo byRoman Krafton, Unsplash

Nieuwjaarswens


Met de handen ineen gevouwen,

omarmen wij de wereld.


Mondiale vrede en vrijheid,

alleen maar liefde onder de mensheid.


Laten we de krachten bundelen,

de kracht van alle volken,

alom respect op aarde,

de wereld met liefde gevuld...


Laat de sterren stralen,

een met licht bewoonde aard,

dat is wat ik wens...

...wanneer het weer verjaart.


Pear Ly