INHOUDSOPGAVE

Jij Speelt de Hoofdrol Magazine, editie 14

Jij Speelt de Hoofdrol Magazine is het online magazine dat gemaakt wordt door de gelijknamige Stichting, Van Patiënten voor Patiënten. Het magazine verschijnt 4 x per jaar. Eerder uitgegeven edities vindt je op de website van Stichting Jij Speelt de Hoofdrol.

03 VAN DE VOORZITTER Lees meer over het thema van dit jaar en bekijk het filmpje van Stichting Jij Speelt de Hoofdrol.

04 NIEUWS In deze rubriek nieuwsberichten van verschillende Stichtingen en organisaties die wij graag delen met onze lezers.

05 ZESDE EDITIE BORSTKANKERSYMPOSIUM

10 oktober en 24 oktober vond het zesde symposium plaatst met als thema 'Grip op je Leven'. Bekijk hier foto's en films van het online Symposium.

06-07 VRAAG EN ANTWOORD BORSTKANKERSYMPOSIUM 2020.

Tijdens het Borstkankersymposium 2020 op 10 en 24 oktober jl. werden verschillende vragen gesteld die niet allemaal aan bod konden komen tijdens de uitzending. Daarom, zoals beloofd, de vragen nog een keer op een rij met de antwoorden van de sprekers.

08 GEWOON WEER LEKKER LEVEN ... ‘Zo, mevrouw, dit was de laatste keer, nu gewoon weer lekker leven’. De arts kijkt je stralend aan. Dagen later galmen de woorden nog na in je hoofd. Gewoon lekker leven? Hoe dan? Want natuurlijk ben je opgelucht dat je behandelingen klaar zijn. Maar ook uitgeput, leeg en verward. In de komende edities van dit magazine geeft Martha Rijkmans je steeds een tip uit haar E-Book ‘Zes eigenwijze tips voor het leven na borstkanker’.

09 PROMOTIEONDERZOEK WERK NA KANKER Ieder jaar krijgen ongeveer 40.000 werkenden de diagnose kanker. Hoe het dan gaat met werk, kan sterk verschillen. Toch is na twee jaar bijna driekwart weer teruggekeerd naar werk. De groep werkenden die in het verleden kanker heeft gehad, groeit. Dit onderzoek richt zich op managers en verschillende professionals (binnen en buiten de directe werkomgeving) die te maken hebben met werkenden die late effecten aan kanker en de kankerbehandelingen hebben overgehouden. Er zijn in totaal 58 interviews gehouden.

10 DAN STAAT JE WERELD INEENS EVEN STIL Interview met Paulien Fokkes. Paulien kreeg in 2016 de diagnose Lobulaire Borstkanker. Wat het CDH1-gen te maken heeft met Lobulaire Borstkanker vertelt Paulien in haar tweede bijdrage aan het Jij Speelt de Hoofdrol Magazine.

11 ACCEPTATIE, HET ERKENNEN VAN DE SITUATIE Machteld Wentzel doelt hier op het erkennen van de situatie tijdens en na de borstkanker, om van daaruit verder te gaan. In eigen tempo, eigen wijze en eigen regie.