Van de voorzitter

Online Borstkankersymposium op 10 en 24 oktober a.s.

10 oktober en 24 oktober staat de zesde - dit keer online - editie gepland van het Borstkankersymposium. Dit jaar met als thema Grip op je Leven. Bekijk hier de oproep van Saskia Koopmans en lees verder over het programma.

Wij stellen onze lezers heel graag Karin van der Burg voor. Karin is de nieuwe toezichthouder van Stichting Jij Speelt de Hoofdrol. Wij wensen Karin heel veel succes maar ook plezier met deze nieuwe functie die zij binnen onze Stichting gaat vervullen.

Mijn naam is Karin van der Burg en samen met mijn man woon ik in Stiens, een mooi dorp ten noorden van Leeuwarden. In Leeuwarden heb ik mijn eigen praktijk voor fysiotherapie. Om meer verdieping te krijgen in mijn vak heb ik de masteropleiding oncologiefysiotherapie gevolgd. Daarnaast ben ik oedeemfysiotherapeut. Kanker raakt mensen die door de ziekte worden getroffen en hun naasten op alle vlakken. Zowel lichamelijk als geestelijk als op sociaal-maatschappelijk vlak zijn de gevolgen groot. Het is bijzonder en dankbaar werk hier een positieve bijdrage aan te kunnen leveren.

Via mijn werk kwam ik vorig jaar in contact met 'Jij speelt de hoofdrol' toen ik mocht spreken op het Borstkankersymposium. De stichting houdt zich o.a. bezig met de sociaal-maatschappelijke gevolgen van (borst)kanker. Mijn ervaring is dat er op dit gebied nog een wereld te winnen is. Door betere en efficiƫntere medische behandelingen leven mensen langer na de diagnose kanker, maar dus ook langer met de gevolgen van kanker. Ik zet mij daarom graag in als toezichthouder.