Grip op je leven 10 en 24 OKTOBER 2020

Wat kan je verwachten tijdens het online Borstkankersymposium 2020

Online Borstkankersymposium

10 en 24 oktober 2020 vindt de zesde editie plaats van het Borstkankersymposium georganiseerd door Stichting Jij Speelt de Hoofdrol. Dit jaar anders dan anders. Niet op Landgoed Zonheuvel in Doorn maar vanuit huis. Het online symposium ‘Van patiënten voor patiënten’ staat in het teken van ‘Grip op je leven’. Ook dit jaar aandacht voor het gezin en je partner en relaties. Want hoe houden zij grip?

Met interviews en tweegesprekken

Met een aantal mooie interviews gaan we in op hoe jij grip behoudt of terugkrijgt na borstkanker. Dit kan zijn meteen na de diagnose, tijdens re-integratie op werk of jaren later bij het omgaan met late gevolgen. Wat verandert er allemaal in je leven, hoe kijk je naar je zelf, naar de mensen om je heen, naar je werk? Past het allemaal nog? Wat doe je als je soms grip verliest?

LOTGENOTENCONTACT

GRIP HOUDEN DOE JE OOK DOOR ER MET ELKAAR OVER TE PRATEN

Kanker heeft een enorme impact

Als je kanker hebt kun je het gevoel hebben de grip op je leven kwijt te raken. Komt de kanker terug, of - als het uitgezaaid is - kunnen ze het onder controle houden? Voor mensen die leven met de ziekte kanker hebben alle veranderingen een enorme impact op hun leven. Dingen die voorheen zo normaal waren, kunnen misschien niet altijd meer. Niet alleen voor jou, ook je gezin, je partner, je kinderen lopen hier misschien tegen aan.

Steeds meer mensen leven langer met of na kanker. Logisch dat mensen ook blijven rondlopen met vragen. Vragen over hoe ga ik om met mijn angst, vermoeidheid, vragen rondom mijn relatie, mijn gebrek aan energie, mijn werk.

De vragen en klachten zijn ons niet vreemd. Het overkomt ons allemaal wel op enig moment. Dat je even de grip verliest. Er gebeurt zoveel. Je wordt geleefd en weet soms niet meer wat je allemaal te wachten staat. Niet alleen bij de behandeling maar ook daarna. Hou ik mijn werk wel vol en zo niet, wat moet ik dan doen?

Hoe krijg je grip terug

Tijdens het zesde Borstkankersymposium gaan we het hebben over die momenten waarop jij grip nodig hebt. Hoe kan je ervoor zorgen dat je de grip terugkrijgt of wie kan je helpen om je daarbij te helpen. Ook als je al enige tijd geleden de diagnose hoorde en eigenlijk niet meer regelmatig een arts bezoekt. Ook dan, welke hulpbronnen kun je dan aanboren?

Waar gaan we het over hebben?

Christel Zwemmer

Mindfullness

Mindfulness en kanker: Een liefdevolle relatie met jezelf. Vorig jaar was deze workshop tijdens het symposium een groot succes. Daarom ook dit jaar weer op het programma. Christel gaat ondermeer in op de vraag: Wat kan mindfulness mij brengen terwijl ik zo bezig ben met borstkanker?

Josha Louwerse

Grip op je leven

Het gebeurt ons allemaal wel eens. Je hebt het gevoel dat je je Grip kwijt raakt. Leef je nog wel het leven dat je wilt leven. Hoe krijg je weer grip. En kun je ook aangeven waar je behoefte aan hebt? Heb je vertrouwen dat je kunt loslaten om daarna weer grip te krijgen? En wat betekent grip krijgen voor jouw omgeving. Josha neemt ons mee op haar weg naar grip.

Cobi Oostveen

Werk en kanker

Tijdens de workshop Kanker en Werk worden 5 re-integratie professionals ondervraagd over Kanker en Werk. Cobi Oostveen, Bedrijfsarts Consulent Oncologie gaat ondermeer in op Wat kan mijn bedrijfsarts voor mij betekenen? Mag ik werken tijdens de behandeling? Wat zijn tips om op een goede manier het werk te hervatten?

10-10-2020 en 24-10-2020, data om te noteren

Meer informatie over het Borstkankersymposium