Netwerk Massage bij Kanker presenteert

“Ontspanning voor thuis”: Filmpjes met ontspanningsoefeningen, zelfmassage en meditatie.

Op 10 oktober 2020 zouden wij als Netwerk Massage bij Kanker aanwezig zijn op het borstkanker symposium in Doorn om je kennis te laten maken met massage bij kanker. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus gaat dat helaas niet door. Daarom delen we graag via deze weg alvast wat massage voor jou kan betekenen en wat je ook zelf thuis kunt doen.

Massage bij Kanker kan de kwaliteit van leven verbeteren, Tijdens maar ook zeker na de behandelingen. Zowel lichaam als hoofd hebben behoefte aan ontspanning. Een massage helpt het contact met en het vertrouwen in jouw lichaam te herstellen. Maar misschien nog belangrijker: massage kan symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, isolatie, stress en depressie verminderen. Dit blijkt ook uit de onderzoeken naar het effect van massage bij kanker op kwaliteit van leven.

Hoofd en lichaam zijn één

Dianet legt uit wat massage voor haar heeft betekend: “Hoofd en lichaam zijn één. Wat in je hoofd klem zit, heeft weerslag op hoe je je fysiek voelt. Als je kanker hebt, kom je in een medische molen terecht en word je heel veel aangeraakt, maar eigenlijk alleen op een onprettige manier. Massage is dan zo fijn. De pure ontspanning, even een moment van volledige overgave aan en prettige, zachte aanraking. Alleen dat gaf mij energie. Ik ging beter slapen en was minder vermoeid.” Het verhaal van Dianet laat zien dat je door ontspanning weer grip kunt krijgen op je leven. Zij doorbrak de vicieuze cirkel van slecht slapen. Doordat veel zaken in haar hoofd rondspookten sliep ze slecht. Een tekort aan slaap maakte dat ze erg vermoeid was, minder vrolijk tegen de kinderen, kribbig tegen de omgeving, er niets uit haar handen kwam. Doordat zij aanraking op deze prettige manier kon toelaten kon zij weer tot ontspanning komen. Zij kreeg inzicht in de processen die zich in haar hoofd afspeelden en maar bezig bleven houden, zaken die haar uit de slaap hielden.

In de afgelopen maanden hebben ook de leden van het Netwerk Massage bij Kanker noodgedwongen hun praktijk stil moeten leggen.

We zijn blij dat we onder strikte regels vanaf 1 juli 2020 ook weer mensen die leven met de ziekte kanker mogen masseren. Helaas is massage nog niet voor iedereen wenselijk of mogelijk. Om toch een vorm van ondersteuning te kunnen geven hebben de leden van het Netwerk Massage bij Kanker een serie filmpjes gemaakt met oefeningen en meditaties die je makkelijk thuis kunt doen. Denk hierbij aan filmpjes die laten zien hoe je eenvoudig jouw eigen handen, hoofd, gezicht en voeten kunt masseren, ademhalingsoefeningen, meditatie en nog veel meer. De oefeningen geven ontspanning en een moment voor jezelf. Je kunt de filmpjes vinden op YouTube: Netwerk Massage bij Kanker

Netwerk Massage bij Kanker

Het Netwerk Massage bij Kanker is een landelijk netwerk van gespecialiseerde massagetherapeuten die op basis van kennis van de ziekte en behandelingen een op jouw ontspanningsmassage kunnen geven. Voor meer informatie of een massagetherapeut bij jou in de buurt: www.netwerkmassagebijkanker.nl