Jij Speelt de Hoofdrol Magazine, editie 13

Jij Speelt de Hoofdrol Magazine is het online magazine dat gemaakt wordt door de gelijknamige Stichting, Van Patiënten voor Patiënten. Het magazine verschijnt 4 x per jaar. Eerder uitgegeven edities vind je op de website van Stichting Jij Speelt de Hoofdrol.

03 VAN DE VOORZITTER

Met de aankondiging van het online Borstkankersymposium en kennismaking met de nieuwe toezichthouder Karin van der Burg

04 NIEUWS

In deze nieuwe rubriek nieuwsberichten van verschillende Stichtingen en organisaties die wij graag delen met onze lezers.

06

ZESDE EDITIE BORSTKANKER

SYMPOSIUM. 10 oktober en 24 oktober vindt het zesde symposium plaatst met als thema 'Grip op je Leven'. Dit maal volledig digitaal.

05 ONTSPANNING VOOR THUIS

Netwerk Massage bij Kanker presenteert “Ontspanning voor thuis”: Filmpjes met ontspanningsoefeningen, zelfmassage en meditatie. Op 10 oktober 2020 zouden wij als Netwerk Massage bij Kanker aanwezig zijn op het borstkanker symposium in Doorn om je kennis te laten maken met massage bij kanker. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus gaat dat helaas niet door. Daarom delen we graag via deze weg alvast wat massage voor jou kan betekenen en wat je ook zelf thuis kunt doen.

07 Grip op vitaliteit De meeste mensen bij wie de diagnose borstkanker wordt gesteld, zijn op dat moment vitaal. Bij velen van hen verandert dit door de behandelingen die volgen.

08 ONDERZOEK EENZAAMHEID VANWEGE CORONA

Bijna de helft van de (ex-)borstkankerpatiënten voelt zich eenzaam. Een op de drie gaat minder snel naar de huisarts en ongeveer een op de zeven neemt liever geen contact op met de behandelaar vanwege corona. Dat blijkt uit onderzoek van het UMC Utrecht.

09 ONDERZOEK GOED WERKGEVERSCHAP BIJ KANKER

De afgelopen vier jaar heeft Michiel Greidanus (onderzoeker Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid, Amsterdam UMC) onderzoek gedaan naar goed werkgeverschap bij kanker. Met als doel om werkhervatting van werknemers met kanker te bevorderen.

10 INTERVIEW MET

Interview met Joliene Munier over het nemen van zelfregie en de soms moeizame weg. Lees hier hoe Joliene op haar 23e de schouders er onder zette om te zorgen dat zij kreeg wat zij wilde.