Grip op je leven
10 OKTOBER 2020

Het nieuwe thema van het Borstkankersymposium is bekend. Grip op je leven. Tijdens en na de behandeling. Voor jezelf, voor je gezin, thuis of op je werk.

10 oktober 2020 vindt de zesde editie plaats van het Borstkankersymposium georganiseerd door Stichting Jij Speelt de Hoofdrol. Ook dit jaar zijn we te gast op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Het symposium ‘Van patiënten voor patiënten’ staat in het teken van ‘Grip op je leven’. Ook dit jaar aandacht voor het gezin en je partner en relaties. Want hoe houden zij grip?


Met een aantal mooie interactieve sessies gaan we in op hoe jij grip behoudt of terugkrijgt na deze ingrijpende gebeurtenis. Dit kan zijn meteen na de diagnose, tijdens re-integratie op werk of jaren later bij het omgaan met late gevolgen. Wat verandert er allemaal in je leven, hoe kijk je naar je zelf, naar de mensen om je heen, naar je werk? Past het allemaal nog? Wat doe je als je soms grip verliest?


LOTGENOTENCONTACT

GRIP HOUDEN DOE JE OOK DOOR ER MET ELKAAR OVER TE PRATEN

Als je kanker hebt kun je het gevoel hebben de grip op je leven kwijt te raken. Komt de kanker terug, of - als het uitgezaaid is - kunnen ze het onder controle houden? Voor mensen die leven met de ziekte kanker hebben alle veranderingen een enorme impact op hun leven. Dingen die voorheen zo normaal waren, kunnen misschien niet altijd meer. Niet alleen voor jou, ook je gezin, je partner, je kinderen lopen hier misschien tegen aan.

Steeds meer mensen leven langer met of na kanker. Logisch dat mensen ook blijven rondlopen met vragen. Vragen over hoe ga ik om met mijn angst, vermoeidheid, vragen rondom mijn relatie, mijn gebrek aan energie, mijn werk.


De vragen en klachten zijn ons niet vreemd. Het overkomt ons allemaal wel op enig moment. Dat je even de grip verliest. Er gebeurt zoveel. Je wordt geleefd en weet soms niet meer wat je allemaal nog te wachten staan. niet wat je te wachten staat. Niet alleen bij de behandeling maar ook daarna. Hou ik mijn werk wel vol en zo niet, wat moet ik dan doen?

Tijdens het zesde Borstkankersymposium gaan we het hebben over die momenten waarop jij grip nodig hebt. Hoe kan je ervoor zorgen dat je de grip terugkrijgt of wie kan je helpen om je daarbij te helpen. Ook als je al enige tijd geleden de diagnose hoorde en eigenlijk niet meer regelmatig een arts bezoekt. Ook dan, welke hulpbronnen kun je dan aanboren?

EEN TIPJE VAN DE SLUIER

Christel Zwemmer

Mindfullness

Mindfulness en kanker: Een liefdevolle relatie met jezelf. Vorig jaar was deze workshop tijdens het symposium een groot succes. Daarom ook dit jaar weer op het programma.

Josha Louwerse

Grip op je leven

Het gebeurt ons allemaal wel eens. Je hebt het gevoel dat je je Grip kwijt raakt. Leef je nog wel het leven dat je wilt leven. Hoe krijg je weer grip. En kun je ook aangeven waar je behoefte aan hebt? Heb je vertrouwen dat je kunt loslaten om daarna weer grip te krijgen? En wat betekent grip krijgen voor jouw omgeving. Josha neemt ons mee op haar weg naar grip.

Ghyslaine Tjoa

Werk en kanker

Tijdens de workshop Kanker en Werk worden 5 re-integratie professionals ondervraagd over Kanker en Werk. Onder de bezielende leiding van Marcellino Bogers komen belangrijke thema's aan bod zodat u in deze interactieve lezing meteen al een aantal tips te pakken heeft.

10 10 2020 een datum om te noteren

Meer informatie over het Borstkankersymposium