Jij Speelt de Hoofdrol Magazine, editie 12

Jij Speelt de Hoofdrol Magazine is het online magazine dat gemaakt wordt door de gelijknamige Stichting, Van Patiënten voor Patiënten. Het magazine verschijnt 4 x per jaar. Eerder uitgegeven edities vindt je op de website van Stichting Jij Speelt de Hoofdrol.

03 VAN DE VOORZITTER

Lees meer over het nieuwe thema van dit jaar.

04 NIEUWS

In deze nieuwe rubriek nieuwsberichten van verschillende Stichtingen en organisaties die wij graag delen met onze lezers.

05

ZESDE EDITIE BORSTKANKER

SYMPOSIUM. 10 oktober vindt het zesde symposium plaatst met als thema 'Grip op je Leven'.

06 HARTSCHADE DOOR BESTRALING Wanneer borstkanker wordt geconstateerd, staat je wereld op zijn kop. Het komt vaak voor dat niet aan alle aspecten van de ziekte, de behandeling en de gevolgen ervan evenveel aandacht wordt besteed. Wist jij dat röntgenstralen hartschade kan veroorzaken.

07 VOEDING, SLEUTEL TOT KWALITEIT VAN LEVEN

De rol van voeding is bij de behandeling van mensen met kanker misschien wel het meest verwaarloosde onderwerp. En dat is vreemd omdat er een bewezen positief effect is op de kwaliteit van leven en zelfs op de overlevingskansen.

08 ONDERZOEK KANKER EN ARBEID - EEN UPDATE

‘Werk na kanker’ is een promotieonderzoek naar de invloed van de late gevolgen van kanker en de behandeling van kanker op het werkvermogen. Ook de invloed van diverse andere factoren wordt onderzocht, zoals de regelmogelijkheden in het werk, de werkdruk, het gedrag van de leidinggevende of collega’s en het vertrouwen in het eigen kunnen.

09 INTERVIEW MET

Interview met Marion van Schyndel Erven over haar ervaring met terugkeer naar werk. Lees hier hoe Marion dat heeft ervaren.